Chatta med oss (högra hörnet längst ner) info@mediaklar.com

snapchat influencers

Enligt rapporten Svenskarna och internet 2015, som IIS släppte förra året, använder 21 % av svenskarna Snapchat. Snapchat domineras av tonåringar; över 80% i åldrarna 12-15 år och 64% i åldrarna 16-25 år använder Snapchat.

Använd Snapchat-influencers i marknadsföringen

Genom att använda dessa influencers kan du som e-handlare/företagare nå ut till en ung kundgrupp. Fördelen med att använda influencers på Snapchat är att du snabbt når ut till deras trogna följare vilket gör att ”reklamen” landar mycket bättre än om du ropar ut den själv.

Eftersom ”My Story” bara visas under 24 timmar ligger inte rabattkoden kvar och skräpar.

Så använder du Snapchap-influencers

Här är några olika tips på vilka samarbeten du kan ha med snapchattare:

Anordna en tävling
Snapchattaren lägger ut en tävlingsuppgift på ”My Story”. Det kan t. ex. vara en uppgift som följarna lägger ut på sina egna ”My Story” så att ditt företag får ytterligare spridning.

Unik rabattkod
Låt snapchattaren få testa en produkt eller tjänst och låt henne eller honom snapchatta om detta och samtidigt dela med sig av en unik rabattkod till sina följare. Eftersom ”My Story” bara visas under 24 timmar ligger inte rabattkoden kvar och skräpar.

Tips om företagets Snapchatkonto
Du kan också låta snapchattaren tipsa om att följarna också ska följa ditt företag så att kontot får fler följare. Locka med en tävling på ert konto. Läs här hur du kommer igång med eget Snapchatkonto om det inte är fixat än.

Som med all influencer marketing vinner du på att tänka långsiktigt. Testa gärna flera olika influencers och gå vidare med längre samarbeten och ambassadörskap för de som konverterar bäst. För att se vilka Snapchat-influencers som verkligen ger resultat måste du vara noga med att använda flera olika rabattkoder, gärna olika för en och samma influencer beroende på tidpunkt.

Lycka till och kontakta oss om du behöver hjälp att komma igång med företagets Snapchat eller nå ut via influencers!