Chatta med oss (högra hörnet längst ner) info@mediaklar.com

sociala medier - rätt och fel

 

Idag finns det många sociala medier-experter som berättar vad som är rätt och vad som är fel att göra i sociala medier. Många gånger kan jag tycka att råden ibland blir alltför strategiska och gör nybörjare nervösa över att misslyckas. Det är så lätt att tro att alla ska följa samma mall för att lyckas i sociala medier, men det fungerar inte riktigt så. För att lyckas med en plattform krävs en viss passion och en vilja att våga testa nytt. Att sticka ut från mängden genom en antydan till twist.

Här kommer mina tips till dig som inte riktigt blir inspirerad på grund av alla ”förbud”:

Utgå ifrån dig själv

Vad tycker du själv, som privatperson, är intressant och vad är mindre kul. Vad får dig att vilja klicka på en rubrik eller länk? Allt du gör utgår ifrån dig själv på ett eller annat sätt – det är din referensram. Nyttja den inklusive din familjs och dina vänners referensramar.

Var närvarande på riktigt

I sociala medier är det troligare att du lyckas nå ut om du faktiskt är närvarande. Tidsinställ inte alla uppdateringar utan våga vara lite spontan ibland och låt kunderna märka att du är närvarande och kontaktbar.

Överprestera inte överallt

Själv använder jag de flesta av Twitterkontona till att visa uppdateringar från andra medier som t. ex. blogg och facebook. Det behöver inte vara fel. Det viktiga är att följarna från början vet vad de får. Jag satsar hellre på bra uppdateringar i bloggar och använder sociala medier för att marknadsföra och driva trafik till hemsidor. Sedan lägger jag lite mer energi i de sociala medier jag verkligen gillar som t. ex. Instagram och Snapchat.

Summering

Gör saker på riktigt i sociala medier; var närvarande, spontan och våga testa nya saker. Du kommer långt med vanligt sunt förnuft och etikett-tänkande.